Bayramımız Kutlu Olsun

Cumhuriyet’in ilk yıllarından bugüne kadar gelen bir kurum olmanın haklı gururunu taşıyan Türk Eğitim Derneği olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 91. yıldönümünde tüm çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimizle kutluyorum.

Çocuklara duyduğu sevgi ve inancı her sözünde ve eyleminde gözler önüne seren Büyük Önder Atatürk geleceğin çocukların elinde olduğunu “Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır” sözleriyle belirtmişti. Çocuklara verdiği önemin nişanesi olarak da 91 yıl önce Atamız, 23 Nisan’ı çocuklara armağan etti. Bugün bu armağanın kıymetini bilen ve bu sorumluluğu taşımaktan gurur duyan çocuklar, bireyler yetiştirmek ise bizim görevimizdir. Türk Eğitim Derneği olarak bu görevi en iyi şekilde yerine getirdiğimize inanıyoruz.

23 okulu, 2 temsilciliği, 1 öğrenci yurdu, mezun dernekleri ve okullarının spor kulüpleri ile Türkiye genelinde faaliyet gösteren Türk Eğitim Derneği, Cumhuriyet ilkelerine bağlı, Atatürk’ün yolunda ilerleyen, aklın ve bilimi her şeyin önünde tutan bireyler yetiştirmek için çalışmaktadır. Atatürk’ün “Eğitimdir ki, bir ulusu ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır ya da bir ulusu esaret ve sefalete terk eder ” sözünden hareketle bu ülkeyi yüksek ve bağımsız bir toplum seviyesine çıkaracak eğitim kalitesini TED Okulları’nda gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz.

“10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye” kampanyamızla da maddi durumu yeterli olmayan ama başarılı olan öğrencilerimize Tam Eğitim Bursu veriyoruz. Burs verdiğimiz öğrencileri sadece desteklemekten çok onları kendi çocuğumuz belliyor ve yürekten sahipleniyoruz. Onlara maddi destek sağlamakla kalmayıp, öğrencilerin tüm sosyal gelişimlerini yakından izliyoruz. Bu kampanyada amacımız tüm Türkiye’de geleceği aydınlatacak 10.000 genç meşale yetiştirmektir. Sizlerin de katkısıyla bu emelimize ulaşacağımıza, Türkiye’nin parlak bir geleceğe sahip olacağına inanıyoruz.

Çalışmalarımızda bizim en büyük yardımcımız gerek bağışlarıyla gerekse icraatlarıyla bize katkıda bulunan sizlersiniz. En büyük umudumuz, güç kaynağımız ise biricik çocuklarımız. Eğitimsizliğin ve yokluğun yol açtığı karanlığa yenilmemek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Çocuklarımızı hayal kurmaları için yüreklendirmenin ve kurdukları bu hayale ulaşmaları için önlerinde eğitim yolları açmanın yine bizim görevimiz olduğuna inanıyoruz. Biz, 1,7 milyon çocuğumuzun geleceklerini tayin ederken şifre çözmek zorunda kalmalarını istemiyoruz. Biz, 7,5 milyon okuma-yazma bilmeyenin olduğu bir ülke istemiyoruz. Çocuklarımızın dürüstlüğe, çalışkanlığa, bilgiye ve alın terine inanan bireyler olarak yetişmelerine imkan tanıyan bir Türkiye arzu ediyoruz ve bütün çocuklarımızın böyle bir ülkede yaşamaya layık olduklarına yürekten inanıyoruz.