Büyük Önder’in 82 yıl önce yaktığı meşalenin ışığıyla yarınlarımıza aydın gençler yetiştiren Türk Eğitim Derneği, Atatürk’ü bir kez daha saygıyla anıyor.

“İnsanlar olgunlaşmak için bazı şeylere muhtaçtır. Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki tekniğin gerektirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur. Halbuki bizim milletimiz, gerçek nitelikleriyle medeni ve ileri olmaya layıktır ve olacaktır” sözleriyle, kurtardığı ulusun yarınlarına olan güvenini en net haliyle vurgulayan Büyük Önder, ölümünün 72. yılında da Türkiye’nin geleceğine yön ve ilham veriyor.

Atatürk’ün bu öngörüsünü temelden sahiplenen Türk Eğitim Derneği, Atatürk’ün Cumhuriyetine yeni ve aydınlık kuşaklar kazandırıyor, Türk eğitim sistemini hak ettiği noktaya taşıyor ve sağladığı platformlarla da onu güçlendiriyor. Gücünü ve azmini olabilecek en kötü durumlardan bile pırıl pırıl bir ulus yaratmış insanların kararlılığından alan Türk Eğitim Derneği, daha aydınlık bir Türkiye için yaptığı çalışmaları aynı kararlılık ve azimle devam ettiriyor.